رطوبت مواد غذایی در حمل و نقل دومین نکته مهمی است که بعد از دمای استاندارد داخل کانتینر یا کامیون، باید به آن توجه کنید. همان طور که پوست ما نیاز به مراقبت و آبرسانی دارد تا تازه و باطراوت بماند و دیرتر به سمت چروک شدن برود، مواد غذاییای که به شهر یا کشور دیگه صادر میکنید هم، نیاز به رطوبت و آبرسانی دارد تا وقتی به مقصد میرسد سالم و تر و تازه باشد.
روشهای سالم ماندن مواد غذایی در هنگام حمل و نقل
قطعا برای شما مهم است که به عنوان یک صادرکننده یا فروشنده مواد غذایی، وقتی بار به مقصد میرسد، مقابل خریدار، سربلند بیرون بیایید. به قول معروف هر وقت مشتری شما، ماهی را از آب میگیرد، تازه باشد نه پلاسیده یا فاسد. توجه به روشهای سالم ماندن مواد غذایی مثل میوه، سبزی، انواع گوشت، لبنیات و…میتواند به شما کمک کند که یک حمل و نقل مطمئن و سربلند داشته باشید:
1-بستهبندی درست مواد غذایی
گاهی ممکن است کامیون یا کانتینر شما از هر جهت، مناسب بارگیری باشد اما باز هم مواد غذایی، فاسد بشوند. علتاش این است که خود مواد غذایی درست و اصولی بستهبندی نشده یا ماده غذایی نامناسبی از چشم دور مانده و وارد بستهبندی شده است. برای همین از درون شروع میکند به گندیدن.
2-وسیله مناسب حمل و نقل مواد غذایی
قبل از شروع بارگیری مواد غذایی، وسیله نقلیه را از چند جهت بررسی کنید:
1-آماده کردن کامیون و کانتینر، از نظر بهداشتی
قبل از بارگیری حتما داخل و بیرون وسیله نقلیه را به خوبی پاکسازی کنید. به ویژه اگر محصولات غذایی فاسدشدنی و دارو حمل میشود.
2-عدم تماس مواد غذایی با کف کامیون و کانتینر
حتما توجه کنید مواد غذایی با کف کامیون و کانتینر، ارتباط مستقیم نداشته باشد و فضایی خالی بین بار و آن وجود داشته باشد.
3-دارای سیستم خنککننده
از سیستم خنککنندهای استفاده کنید که تمام فضای کامیون یا کانتینر را پوشش دهد و در طول مسیر به خوبی و بیوقفه کار کند.
4-دارای دستگاه رطوبتساز
اثر رطوبت در حمل و نقل مواد غذایی بسیار مهم است زیرا میوه یا سبزیجاتی که رطوبت خودشان را از دست میدهند، تغییر وزن پیدا میکنند که طبیعتا چنین چیزی، روی فروش محصول اثر منفی دارد.
5-تنظیم درجه حرارت داخل وسیله نقلیه
درجه حرارت داخل خودروی حمل بار را باید با توجه به نوع مواد غذایی که حمل میشود، تنظیم کنید. به عنوان مثال دمای نگهداری و حمل و نقل گوشت و فرآوردههای گوشتی، باید بسیار پایین باشد چون احتمال فساد این محصول بسیار بالا است.
6-آموزش رانندگان حمل مواد غذایی
این مساله بسیار مهم است رانندههایی که مسوول حمل و نقل مواد غذایی هستند، آموزشهای لازم را برای مراقبت از محصولات فاسدشدنی ببینند تا در صورت بروز هر مشکلی در طول مسیر، آماده باشند.
7-دارای دستگاه ترموگراف
با یک دستگاه ترموگراف خوب، به راحتی میتوانید دما و رطوبت مواد غذایی را در طول مسیر، زیر نظر بگیرید تا اگر احیانا، درجه حرارت یا میزان رطوبت تغییر کرد سریع به راننده گزارش بدهید. حتی میتوانید از ترموگرافی مثل ویراترکر استفاده کنید که علاوه بر این که دما و رطوبت را گزارش میدهد، جی پی اس دارد و موقعیت مکانی بارتان را هم ثبت میکند و دیگر نگران سرقت یا تاخیر وسیله نیستید.
میزان رطوبت مناسب برای حمل و نقل مواد غذایی
میزان رطوبت مناسب برای مواد غذایی مختلف مثل میوه، سبزیجات، لبنیات، گوشت و …متفاوت است. بعضی مواد غذایی باید حتما به صورت منجمد، حمل بشوند و بعضی با دمای بالای صفر و به صورت سرد شده.
درست است که میزان دما، مهمترین نکته برای حمل و نقل مواد غذایی است اما رطوبت هم باید حتما کنترل بشود به خصوص میوهها و سبزیجات که تازه ماندنشان خیلی مهم است. چون وقتی به مقصد میرسند، تازه وارد بازار میشوند و باید تا چند روز دوام داشته باشند.
چگونگی حفظ رطوبت مواد غذایی هنگام حمل و نقل
با دستگاه رطوبتساز میشود به راحتی رطوبت مورد نیاز برای هر نوع میوه و سبزیجاتی را در کامیون و کانتینر و انبار تنظیم کرد. دستگاه رطوبتساز با حفظ رطوبت میوهها و سبزیجات، مانع کم شدن حجم مواد غذایی میشود و همچنین به سورتینگ و رنگدهی میوههای نارس و کال هم کمک میکند.
سخن پایانی
با حفظ رطوبت مواد غذایی در حمل و نقل، میتوانید با خیال راحت مواد غذایی را به شهرها و کشورهای دیگر ارسال کنید. حفظ رطوبت یعنی این که بتوانید میزان عمر و جوانی و طراوت محصولات غذایی را بالاتر ببرید. هر چه در این راه موفقتر باشید، میزان دور ریز و هدر رفتِ انبار فروش شما کمتر میشود و نه شما ضرر میکنید و نه خریدار.
نکته مهم این است این حفظ رطوبت به شکلی باشد که علاوه بر این که ارسال و حمل ونقل با موفقیت انجام بشود، خریدار هم بتواند به عنوان یک فروشنده، میوه یا سبزیجات را مدت بیشتری در فروشگاه خودش به فروش بگذارد. اگر در این زمینه تجربه یا سوالی دارید، میتوانید برایمان کامنت بگذارید.