شماره تماس ویراترکر: 025-33553000
الگو اس وی جی
سیستم امنیتی خودرو

چگونه امنیت خودروی خود را بالا ببریم؟

سیستم‌های امنیتی خودرو از زمانی گسترش پیدا کردند که سرقت خودروها به یک معضل جدی تبدیل شد. سازندگان خودروها به این فکر افتادند که راهکارهایی را برای جلوگیری از به سرقت رفتن خودروها به کار ببرند. اما راهکارهایی مثل قفل درب ها، قفل فرمان و … روش‌های چندان اثربخشی نبودند و سارقان به راحتی می‌توانستند از این فیلترها عبور کنند. این راهکارهای ساده به تدریج تکامل پیدا کردند تا جایی که امروزه شاهد سیستم‌های امنیتی قدرتمند متصل به اینترنت هستیم. این سیستم‌ها در ماشین‌های مدرن و لوکس به طور پیش‌فرض وجود دارند و حتی عملکردها و امکاناتی فراتر از جلوگیری از سرقت خودرو دارند. هرچند می‌توان برخی از این سیستم‌های امنیتی را برای هر خودرویی به کار برد. با آگاهی از انواع سیستم‌های امنیتی خودرو بهترین انتخاب را برای خودروی خود داشته باشید و آن را از خطر دزدیده شدن حفظ نمایید.

انواع سیستم‌های امنیتی خودرو

سیستم‌های امنیتی خودروها در مدل‌های متفاوت با قابلیت‌های مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شوند که در واقع وظایف همه آنها حفظ امنیت خودرو در برابر هرگونه سرقت و تجاوز ناخواسته به خودروی ماست.

به طور کلی سه نوع سیستم برای امنیت خودرو وجود دارد: 1-دزدگیرها  2- ایموبلایزرها 3- ردیاب‌ها 

دزدگیر نوعی سیستم امنیتی خودرو است که با هدف بازدارندگی طراحی شده است. دزدگیرها با سنسور و آژیرهایی که بر روی آنها نصب شده است، معمولاً کار اعلام هشدار به مالک و ترساندن سارق را انجام می‌دهند و در واقع به عنوان یک بازدارنده در برابر سرقت خودرو عمل کنند. هرچند سارق می‌تواند با روش‌های خاصی صدای آژیر دزدگیر را از کار بیندازد اما به طور کلی وجود این ابزار می‌تواند سارق را از ادامه کار منصرف کند.

1-دزدگیرها

این سیستم امنیتی کارایی پایین‌تری نسبت به سایر سیستم‌های امنیتی دارد. در واقع ضریب امنیتی آن نسبت به دیگر سیستم‌ها پایین‌تر است و البته قیمت پایین‌تری نیز نسبت به دیگر دستگاه‌ها دارد.

دزدگیرها انواع مختلفی دارند. برخی مدل‌ها یک ریموت صدادار و یا تصویری دارند اما ریموت برخی از آنها بی‌صدا و بدون تصویر است. نحوه عملکرد این سیستم به این صورت است که در صورت لرزش یا هرگونه دستکاری خودرو، شروع به آژیر کشیدن می کند در نوع ریموت ساده، از آنجا که صدای آژیر همه دزدگیرها شبیه هم است، ما متوجه نخواهیم شد که صدای آژیر پخش شده در خیابان برای خودروی ماست یا همسایه!

اما در نوع ریموت تصویری و صدادار، سنسورهای موجود در سیستم امنیتی، امواجی را برای ریموت ارسال می‌کند در این حالت خود ریموت نیز به صدا درمی‌آید و ما متوجه می‌شویم که صدای آژیر خودروی خود می‌شویم.

2-ایموبلایزرها

ایموبلایزر نوعی سیستم‌ ضد سرقت است که در بسیاری از خودروهای پیشرفته وجود دارد. زمانی که این سیستم بر روی خودرویی نصب باشد، برای روشن کردن آن باید ابتدا یک کد امنیتی را وارد کنید. اگر این کد به درستی وارد نشود قسمت‌هایی از خودرو که در روشن شدن موتور دخالت دارند از کار می‌افتند مثل استارت، سیستم سوخت‌رسانی، سیستم جرقه و… . به این ترتیب می‌توان خودرو را در برابر سرقت محافظت نمود. در واقع ایموبلایزرها را می‌توان نوعی قفل نرم‌افزاری دانست که باعث می‌شوند، خودرو تنها توسط کسانی روشن شود که از کد امنیتی آن آگاهی داشته باشند. به این ترتیب حتی اگر سارق، دزدگیر و سیستم هشدار‌دهنده را از کار بیندازد و بتواند وارد خودرو شود، نیز نخواهد توانست آن را روشن کند. به همین دلیل سارقین کم‌تر به سراغ خودروهایی می‌روند که مجهز به سیستم ضد سرقت پیشرفته ایموبلایزر باشند.


3- ردیاب‌ها

آخرین تیر ترکش برای حفظ امنیت، نصب ردیاب خودرو است. ردیاب خودرو یک سیستم امنیتی است که به مالک خودرو اجازه می‌دهد تا بتواند در هر لحظه از موقعیت مکانی اتومبیل خود مطلع باشد. در حال حاضر ردیاب های ماهواره‌ای یکی از کارآمدترین ابزارها برای محافظت از خودروهاست. ردیابها این قابلیت‌ را دارند که خودروها را بر روی نقشه‌های آنلاین ردیابی کنند. با نصب ردیاب چنانچه سارق به هر طریقی توانست دو سیستم امنیتی قبلی را از کار بیندازد و خودرو را روشن نماید و آن را به سرقت ببرد، با استفاده از ردیاب می توانید مسیر حرکت خودرو و محل آن را ردیابی کنید.

این سیستم امنیتی قادر است هر گونه گزارش مربوط به سرقت یا برخورد با خودرو را به وسیله سیم کارتی که در آن تعبیه شده از طریق شبکه اینترنت و یا پیامک به راننده اطلاع دهد.

مدل های مختلف ردیابها امکانات جانبی متفاوتی دارند. برخی از آنها می توانند از راه دور خودرو را روشن یا خاموش کنند، سرعت خودرو را گزارش دهند یا میزان دما و رطوبت داخل خودرو را از طریق سنسورهای موجود ارزیابی کنند.

برخی ردیاب‌ها دوربین‌دار هستند و می‌توانند تصویر کاملی از محیط داخل و اطراف خودرو را نشان دهند و گزارش دقیقی از اتفاقات احتمالی را نمایش دهند.

در حالت کلی هر سه مدل سیستم امنیتی خودرو که به آنها اشاره کردیم چند وظیفه زیر را به صورت عمومی و مشترک با هم دارا هستند:

  • جلوگیری از سرقت خودرو و تجهیزات داخل آن
  • کنترل و نظارت بر خودرو

تفاوت سیستم‌های امنیتی قابل نصب با سیستم امنیتی فابریک

در خودروهای عمومی و غیر لوکس رانندگان برای حفظ امنیت خودروی خود مجبورند یکی از سیستم‌های امنیتی را انتخاب و بر روی خودروی خود نصب کنند. نصب دستی این سیستم‌ها خصوصا اگر توسط افراد غیرحرفه‌ای انجام گیرد ممکن است اختلالاتی را به وجود آورد. اما در نوع فابریک برای تمام آپشن‌ها و ماژول‌ها طراحی قبلی صورت گرفته و این سیستم نیز مانند سایر قطعات به صورت اصولی کار می‌کند.

در خودروهای نسل جدید و لوکس علاوه بر تمامی پروتکل‌های امنیتی که سرقت خودرو را تقریبا غیر ممکن می‌سازد از یک سری آپشن‌های بسیار خاص نیز استفاده شده است.

یکی از آپشن‌های مشترک تمامی این خودرو ها، ارسال هشدار به اورژانس در لحظه تصادف می‌باشد که بلافاصله موقعیت مکانی خود را برای امدادرسانی ارسال می‌کند و درخواست کمک می‌کند.

ممکن است به دلیل تصادف و یا هر نوع تصادم دیگر، راننده و یا سرنشینان در حالت بی‌هوشی بسر ببرند و تا زمان پیدا کردن و متوجه شدن این حادثه، سرنشینان از دست بروند، اما در این نوع سیستم امنیتی با ارسال موقعیت جغرافیایی و درخواست کمک بلافاصله برای امدادرسانی اقدام می‌شود.

از دیگر آپشن‌های این سیستم در موقع تصادف باز شدن درب‌های خودرو برای راحتی بیرون آوردن مصدومین می‌باشد.

سخن پایانی

شاید در نگاه اول تجهیز خودرو به سیستم‌های امنیتی کمی هزینه‌بر به نظر برسد، اما توجه داشته باشید که خسارات ناشی از دزدیده شدن خودرو یا قطعات آن می‌تواند به مراتب و چندین برابر سنگین‌تر از این هزینه باشد. بنابراین تجهیز خودرو به انواع سیستم امنیتی که در این مطلب به آن‌ها اشاره شدکاملا مقرون به صرفه خواهد بود. همچنین دستگاه‌ها و سیستم‌هایی در بازار وجود دارند که در آن‌ها هر دو سیستم هشدار و ردیابی با یکدیگر ادغام شده و نیازی به صرف هزینه برای خرید آن‌ها به صورت جداگانه وجود ندارد.

مقالات مرتبط

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله‌های اخیر

  • ضرر و رسک استفاده نکردن از ترموگراف یا دیتالاگر

    ریسک های استفاده نکردن از ترموگراف

    ترموگراف وظیفه کنترل دما و رطوبت را بر عهده دارد و استفاده نکردن از آن، ریسک های زیادی همچون خرابی، فساد محصول و حتی سرقت کالا را در پی دارد.

  • اهمیت کنترل دما در حمل و نقل انواع مواد غذایی

    اهمیت بالای کنترل دما در حمل و نقل مواد غذایی

    کنترل دمای مواد غذایی در حمل و نقل بسیار مهم و ضروری است. هر زمان که صحبتی از حمل و نقل مواد غذایی به میان می آید، حفظ دمای مناسب یک نگرانی اصلی است. گزارشات جهانی نشان می دهد که سالانه مقادیر بسیار زیادی از مواد غذایی به دلیل عدم رعایت دمای مناسب در نگهداری […]

  • کد تعرفه گمرکی کالا- کد بین المللی کالا-hscode

    همه چیز درباره ی کد تعرفه گمرکی کالا یا HS CODE

    کد تعرفه گمرکی کالا یا HS CODE، زبان مشترک تجاری بین تمام کشروهای جهان است و مخفف HARMONIZED SYSTEM CODE و به معنای سیستم هماهنگ کننده است. HS CODE همچنین به معنای کد بین المللی کالا نیز شناخته می شود. این کد تعرفه کالا برای شناسایی و طبقه بندی هر چه بهتر کالاها صورت گرفت […]

  • مشکل و خرابی در سیستم سرمایشی ماشین یخچالدار

    7 خرابی رایج سیستم سرمایشی ماشین های یخچالدار

    سیستم سرمایشی ماشین یخچالدار، نقش بسیار موثری در سلامت بار دارد و هر گونه اختلالی در این سیستم می تواند به ضررهای سنگینی برای بار و کامیون منجر شود. ماشین های یخچالدار کاربردهای فراوانی در صنعت حمل و نقل محصولات فساد پذیر دارند. محصولاتی که به دما و رطوبت حساس هستند باید تحت دمای کنترل […]

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

03:00

برای ثبت نام اینجا کلیک کنید.

login-user

شماره موبایل خود را وارد کنید

03:00

سفارش خرید ترموگراف هوشمند ویراترکر برای مشاوره، پرسش سوالات و سفارش خرید ترموگراف ویراترکر می توانید با شماره های قرار داده شده با ما در ارتباط باشید.