حمل و نقل محصولات دریایی یک روش مناسب برای کشورهایی هست که مرز آبی دارند و میتوانند محصولات دریایی خودشان را به طور ویژه پرورش بدهند و به کشورهای دیگر دنیا صادر کنند. خوشبختانه کشور ما از شمال و جنوب این موقعیت عالی و پتانسیل را دارد و بعضی از محصولات دریایی ما شهرت جهانی دارند؛ مانند خاویار. اگر در بخش شیلات مشغول به فعالیت هستید یا قصد دارید در این زمینه، صادرات انجام بدید، توصیه میکنم قبل از هر اقدامی، از چالشهای پیش روی حمل و نقل محصولات دریایی آگاه باشید تا بتوانید محصولتان را سالم به مقصد برسونید چون
“پشت دریاها شهریست که در آن مشتریان منتظرند تا بارها برسند صحیح و سالم!”
بهترین روش حمل و نقل محصولات دریایی
حمل و نقل دریایی مزیتهایی نسبت به حمل و نقل ریلی، جادهای و هوایی دارد که حدود 90% صادرات و واردات از این طریق انجام میشود. از طرفی محصولات دریایی مثل خاویار، میگو و ماهی محصولاتی هستند که باید با حساسیت و مراقبت زیادی به مقصد ارسال بشوند. طبیعتا بهترین راه برای این کار از طریق مسیرهای آبی است.
مزایای حمل و نقل محصولات دریایی
قبل از انتخاب بهترین روش ارسال محصولات دریایی، ابتدا به مزایای حمل و نقل محصولات دریایی توجی کنید و آن را با روشهای دیگر مقایسه کنید:
1-هزینه کمتر
صادرات و واردات از طریق دریایی نسبت به حمل مواد غذایی از طریق جاده و قطار باری، هزینه کمتری دارد. شما میتوانید یک کشتی باری را با توجه به حجم باری که صادر میکنید، بخرید یا اجاره کنید.
2-ریسک کمتر
ارسال مواد غذایی صادراتی از راه دریایی، کمترین خطر رو دارد. در حالی که حمل و نقل جادهای، هوایی یا ریلی ریسک بیشتری دارد. تصادف یا سرقت درصدی بالاتری دارد.
معایب حمل و نقل محصولات دریایی
بهترین روشهای صادراتی هم معایبی دارند که البته این معایب در حمل و نقل دریایی تا حدود زیادی برطرف میشود:
1-سرعت ارسال پایینتر
با وجود امنیت بالای حمل ونقل دریایی، نسبت به روشهای دیگر، سرعت پایینتری دارد.
2-امکان فساد مواد غذایی
بزرگترین دزد دریایی کشتیهای باریِ حامل مواد غذایی، فساد و خراب شدن است. برای همین نیاز است که تمهیدات مناسبی را برای صادرات دریایی، به ویژه محصولات دریایی در نظر داشته باشید. این مشکل به راحتی قابل حل شدن است.
راه مقابله با فساد محصولات دریایی صادراتی
هر سال از شمال کشورمان، خاویار صادراتی و از جنوب هم میگو و ماهیهایی مثل حلوا سفید، شوریده و خرچنگ و…برای فروش و صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای حاشیه دریای خزر آماده میشود. طبیعتا مشتریای که منتظر است، دوست ندارد وقتی محصولات دریاییای که سفارش داد، دیر و خراب به دستش برسد و بگوید:
“آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا فاسد و داغان و بیمصرف، حالا چرا؟!”
برای همین باید از راه دور بتوانید بار صادراتی خودتان رو کنترل کنید. هم از نظر دما و رطوبت به خصوص محصولات دریایی که خیلی حساس هستند و هم از نظر موقعیت مکانی کشتی. تا بتواتید در صورت بروز هر مشکلی، سریعا اقدام کنید و به مسوولین کشتی باری گزارش بدهید. به همین راحتی! البته و صد البته که باید از یک ترموگرافی استفاده کنید که هم دما و رطوبت و هم مکان کشتی رو در مناطقی که سوختگیری میکنند ثبت و ذخیره کند و به شما اطلاع بدهد.
سخن پایانی
حمل و نقل و صادرات و واردات به خصوص مواد غذایی، اصولا کار ریسکپذیری است و همیشه احتمال فاسد شدن وجود دارد. به خصوص اگر از راه دریایی باشد چون زمان بیشتری میبرد تا کشتی باری به مقصد برسد. با وجود این خیلی از بازرگانها و صادراتچیها، از راه دریایی استفاده میکنند چون امنیت بالاتر و هزینه کمتری دارد. تنها راهی که خیال شما را با عنوان یک صادرکننده، راحت میکند، استفاده از کانتینرهای باری مناسب و استاندارد و ترموگراف دما و رطوبت دقیقی است که تمام اطلاعات دما و رطوبت بار را با جزئیات ثبت کند.
اگه تجربه کاری موفقی در زمینه صادرات محصولات دریایی یا صادرات دریایی دارید، برای ما کامنت کنید تا ما هم از تجربیات با ارزش شما استفاده کنیم.