فناوری ای جی پی اس در ردیاب به ما کمک می کند تا امنیت خود، اطرافیان و اموالمان را حفظ کنیم. از زمانی که استفاده از ردیابها و سیستم جی پی اس گسترش پیدا کرد مشکل کندی اتصال و ارتباط با ماهواره های جی پی اس و اختلال در موقعیت یابی سریع کاربران دردسرساز بوده است. تا اینکه فناوری ای جی پی اس (A-GPS) به کمک سیستم جی پی اس آمد و بازوی راست آن نام گرفت. در این مقاله می خواهیم در مورد فناوری ای جی پی اس و نحوه عملکرد آن بیشتر بدانیم. با ما همراه باشید.
آشنایی با فناوری ای جی پی اس
A-GPS مخفف واژه Assisted GPS به معنای دستیار جی پی اس است. جی پی اس سیستم موقعیت یابی جهانی است که اطلاعات خود را از 24 ماهواره که در مدار زمین قرار دارند می گیرد و از طریق ارتباط با گیرنده های جی پی اس که روی زمین قرار دارند، این اطلاعات را برای کاربران ارسال می کند. فناوری ای جی پی اس با کمک سیستم جی پی اس به ردیاب ها کمک می کند تا موقعیت مکانی را دقیق تر و با سرعت بیشتری نشان دهد. فناوری ای جی پی اس در تمامی تلفن های همراه و تبلت های مجهز به GPS وجود دارد و از آن به عنوان افزایش دهنده سرعت موقعیت یابی یاد می شود.
مطلب مرتبط : سامانه ماهواره ای ناوبری جهانی یا GNSS چیست
چگونه فناوری ای جی پی اس، ردیابی را دقیق تر می کند؟
گاهی به دلیل شرایط جوی نامناسب یا تغییر جهت گیرنده ها یا ماهواره های جی پی اس و یا به دلیل وجود ساختمان های بلند، اتصال به ماهواره کند می شود. در این مواقع ای جی پی اس به کمک سیستم جی پی اس می آید و سرعت اتصال را بهبود می بخشد و به ردیاب کمک می کند موقعیت مکانی خود را به صورت دقیق تر شناسایی و گزارش دهد.
در واقع گیرنده جی پی اس تنها اطلاعات را از ماهواره ها دریافت می کند اما زمانی که سیگنال های ماهواره ای ضعیف باشند و امکان اتصال به سختی وجود دارد، فناوری جی پی اس با اتصال به اینترنت یا دکل های مخابراتی تلفن همراه، امکان موقعیت یابی دقیق تر و سریعتر را فراهم می کند.
کاربردهای ای جی پی اس
- فناوری ای جی پی اس کمک می کند تا فشار مسئولیت موقعیت یابی و انتقال اطلاعات از روی دوش جی پی اس کاهش یابد. این امر باعث کاهش فشار بر روی پردازنده گوشی های تلفن همراه و تبلت ها و در نتیجه صرفه جویی در مصرف باتری می شود.
- زمانی که از ردیاب خودرو یا ترموگراف هوشمند برای موقعیت یابی استفاده می کنیم، موقعیت مکانی مدام در حال تغییر است. همین امر باعث کندی ارتباط با ماهواره ها و عدم اطلاعات دهی دقیق ردیاب می شود.
- فناوری ای جی پی اس کمک می کند تا در شرایط مختلف جوی، مناطقی که برقراری ارتباط با ماهواره ها به کندی صورت می گیرد و یا در زمانی که خودرو به سرقت رفته است، تعیین موقعیت مکانی با سرعت و دقت بیشتر انجام گیرد.
- استفاده از فناوری ای جی پی اس کمک می کند تا در موقعیت ها و محیط های بسته و نامناسب موقعیت یابی بهتری صورت گیرد.
مطلب مرتبط : ژئوفنس یا حصار جغرافیایی، مرز مجازی کاربردی
آیا همه ردیاب ها به فناوری ای جی پی اس A-GPS مجهز هستند؟
همه ردیاب هایی که آنتن جی پی اس دارند از فناوری ای جی پی اس پشتیبانی نمی کنند، برای استفاده از این فناوری دستگاه باید مجهز به تراشه GSM نیز باشد. در این حالت ای جی پی اس با برقراری ارتباط بین دکل های موبایل BTS یا اتصال به بلوتوث، سرعت موقعیت یابی ردیاب را افزایش می دهد.
تفاوت LBS و A-GPS چیست؟
ال بی اس (LBS) مخفف واژه Location-Based Service به معنای خدمات مبتنی بر مکان است. این تکنولوژی در مناطق کور به کمک جی پی اس می آید و در جایی که اتصال جی پی اس قطع می شود ال بی اس مسئولیت موقعیت یابی را به عهده می گیرد. هرچند فناوری ای جی پی اس نیز تا حدودی چنین عملکردی را دارد اما هدف اصلی ای جی پی اس افزایش سرعت اتصال و موقعیت یابی است. در واقع این دو فناوری مکمل هم هستند و هر دو به بهبود عملکرد جی پی اس کمک می کنند.
سخن پایانی
فناوری ای جی پی اس یکی از کاربردی ترین تکنولوژی ها برای ردیابها است. فناوری A-GPS موجب موقعیت یابی سریع تر و بهتر می شود. این فناوری در زمانی که جی پی اس نمی تواند به سرعت به ماهواره ها متصل شود، با اتصال به شبکه اینترنت یا دکل های مخابراتی، به موقعیت یابی سریع تر کمک کند.