کاربرد ال بی اس (LBS) و استفاده از آن در ردیاب خودرو فناوری جدیدی در جهت بالا بردن امنیت خودروها و استفاده بهینه از ردیاب خودرو می باشد. حال می خواهیم ببینیم ال بی اس چیست و چگونه کار می کند؟
امروزه کمتر کسی پیدا می شود که از سیستم جی پی اس و موقعیت یاب استفاده نکند. اما مشکلی که بیشتر این افراد با آن مواجهند وجود نقاط کوری است که در آن جی پی اس سیگنالی دریافت نمیکند و عملا امکان استفاده از آن وجود ندارد. در این شرایط است که کاربرد ال بی اس به کمک ما می آید.
ال بی اس چیست؟
ال بی اس (LBS) مخفف عبارت location-based service به معنای سرویس مکان-مبنا است. استفاده از این تکنولوژی در ساخت ردیاب خودرو باعث می شود که امکان موقعیت یابی در نقاطی که پوشش شبکه جی پی اس وجود ندارد نیز فراهم شود.
مطلب مرتبط : علت کار نکردن جی پی اس خودرو
ال بی اس چگونه کار می کند؟
تمام افرادی که از ردیاب خودرو استفاده کرده اند می دانند که سیستم جی پی اس در برخی نقاط مثل جاهای مسقف، پارکینگ های طبقاتی و … تضعیف شده و ارتباط آن قطع میشود در این موارد کاربرد ال بی اس کمک می کند تا موقعیت یابی حتی بدون وجود ارتباط با سیستم جی پی اس انجام شود.
سیستم بی تی اس اطلاعات خود را از دکلهای مخابراتی دریافت می کند. در این سیستم با استفاده از آنتن های این دکل ها و از طریق تبادل سیگنال با شبکه اصلی تلفن همراه میتوان اطلاعات موقعیت مکانی را دریافت و ارسال نمود.
در واقع از طریق یک ایستگاه BTS که به شبکه موبایل سراسری متصل است به جای استفاده از سیستم جی پی اس برای مکانیابی، از قابلیت آنتنهای BTS که در محدوده مکانی ردیاب قرار دارند استفاده میشود. اپراتورها محل دقیق آنتنهای BTS را شناسایی کرده و با توجه به داده های موجود میتوانند موقعیت ردیاب مورد نظر را مشخص کنند و این اطلاعات را به نرم افزار تحت اختیار کاربر ارسال کنند.
هر چند دقت سیستم ال بی اس مانند جی پی اس نیست و گاهی بین 50 تا 300 متر خطا دارد اما می تواند محدوده مکانی ردیاب را نشان دهد. و زمانی که به همراه جی پی اس استفاده شود کاربردهای بسیاری پیدا می کند
منظور از نقاط کور چیست؟
نقاط کور نقاطی هستند که خارج از دسترسی ماهواره ها قرار دارند. زمانی که شما خودروی خود را در یک پارکینگ طبقاتی زیرزمینی پارک می کنید ماهوارههای جی پی اس قادر نخواهند بود هیچ سیگنالی را از GPS ردیاب یا ترموگراف ویراترکر دریافت کنند، در این شرایط گفته می شود که دستگاه در نقطه کور قرار گرفته و سیگنال های ردیاب نمیتوانند موقعیت آن را مشخص کنند.
آیا سیستم ال بی اس روی تمام ردیابها وجود دارد؟
سیستم موقعیتیابی مکانی یک فناوری است که امروزه بر روی اکثر ردیاب های خودرو وجود دارد. پس از اینکه استفاده از ردیاب خودرو با استفاده از سیستم جی پی اس گسترش پیدا کرد به مرور قابلیت ال بی اس نیز به آن افزوده شد. البته تنوع ردیابها در حال حاضر بسیار بیشتر شده و ردیابها باتوجه به کاربری خاص خودشان تجهیز می شوند.
برخی ردیابها فقط از سیستم ال بی اس استفاده می کنند و برخی دیگر به هر دو ماژول مجهز هستند و در زمانی که موقعیت یاب ماهواره ای نمیتواند مکان یابی دقیقی انجام دهد، ال بی اس موقعیت شما را تعیین میکند. ژئوفنس یا حصار جغرافیایی نیز یکی از موارد کاربردی مانند ال بی اس می باشد که تنها در برخی از ردیاب ها وجود دارد و به افراد در کنترل محدوده هایی مشخص جغرافیایی کمک می کنند.
مطلب مرتبط : فناوری ای جی پی اس (A-GPS) چیست؟
کاربرد ال بی اس در ردیاب خودرو
- استفاده درکامیونهای باری و کانتینرهای حمل کالا: موقعیتیابی با استفاده از تکنولوژی LBS به رانندگان، صاحبان کالا و شرکتهای حمل ونقل کمک میکند تا حتی در دور افتادهترین مناطق از وضعیت خودرو و کالای خود مطلع باشند.
- کاربرد ال بی اس برای معدنچیان: معدن کورترین نقطه از نظر ارتباطی در دنیاست. جایی در زیر زمین که ماهواره های جی پی اس قدرت دریافت و ارسال سیگنال را از دست می دهند در این شرایط کسانی که در معدن کار میکنند جهت حفظ سلامتی و امنیت خود میتوانند از فناوری LBS استفاده کنند.
- بالا بردن امنیت خودرو با کاربرد ال بی اس: در صورتی که خودرو شما دزدیده شود و به مکانی خارج از پوشش جی پی اس منتقل شود یا از دستگاه های ضد جی پی اس برای مختل کردن موقعیت یاب ماهواره ای استفاده شود، سیستم ال بی اس می تواند به کمک شما بیاید و موقعیت خودروی شما را شناسایی کند.
4. موقعیت یابی در همه شرایط: سیستم موقعیتیابی مکانی ال بی اس با ارسال سیگنال به نزدیکترین دکل مخابراتی میتواند در زمان قطع ارتباط با ماهواره جی پی اس یا قرارگیری در نقطه کور به شما کمک کند موقعیت خود را تشخیص دهید و احتمال گم شدن شما در مسیر کاهش پیدا می کند.